2009. november 9., hétfő

13 hónapos

Az egyéves státuszon csak a mozgás miatt égtünk, minden másban korának megfelelően teljesít. Méretek: 83 cm, 10,6x kg.
Azóta megtáltosodott. Múlt hét csütörtökön elkezdett mászni. Még nem tud sokat egyszerre, de ennek a kevésnek is nagyon örülünk. Előző hétvégén felállt, most már abban is egyre ügyesebb. Áttört a jobb alsó foga és a bal felső is.
Újra tud csettinteni a nyelvével, megmondja mit mond a kiskutya és a tehén(?), sőt a csacsit is utánozza, csak eddig mindig azt hittük, hogy olyankor baj van, mert levegőért kapkod.(Mint a csacsi-szerinte). Tud egyedül inni a csőrös poharából, tud inni pohárból, ha fogják neki, szeret (de nem tud) egyedül enni. Huncutkodik: ha valamit nem vehet a szájába, úgy csinál, mintha mégis akarná, és várja a hatást. A szélturbinák a nagy kedvencei. És minden játéka ami forog.
Az éjszakák rettentő nehezek, de -mivel 3 foga jön egyszerre-, ez nem is csoda. Kezdi érvényesítgetni az akaratát, főleg a lefekvés kemény, ha szerinte nem kell aludni, akkor annak egy fél órás hisztivel hangot is ad. Ráadásul úgy, hogy közben szopi van, ének, altató, ringatás, minden, amit el lehet képzelni.
Problémák: evés, ami szerinte a világ legunalmasabb dolga (ebben nem az anyjára hasonlít), és az (nem)alvás.
Képek:

Ébredés után











Anyja fia








Kiöltözve, másodunokatesóval Majával, aki nem mellesleg nagyon kedvesen/óvatosan bánt vele, így pillanatok alatt Félisten státuszba került.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése