2009. október 9., péntek

Elmúlt egy éves!

Bizony, elmúlt egy éves, és kicsit be is sűrűsödött az elmúlt két hét. Mentek az unokatestvéremék, jött helyettük Z. Manci (végre-végre). Megvolt a szülinapi ünnepség, ajándékok, kb. 5 torta. Aztán megfázás, kiütések (B. mostanában a Pötyi névre hallgat.). Újra ketten aludtunk a franciágyban (mármint Balcsi és én).
Balcsi igazi nagyfiú lett. Példák:
Evés: eszi: csokitorta, párizsi vajaskenyérrel, joghurt, túrógombóc és húsleves. Nem eszi: anyja által gondosan elkészített banántorta, gyümölcsök.
Alvás: Betegségére való tekintettel velem a franciaágyban, marhára élvezi, hogy nagy helye van, volt olyan reggel, hogy teljesen megfordult (fejjel lefelé, ha értitek mire gondolok). Napközben egy nagyobbat alszik délelőtt, egy kisebbet délután.
Beszéd: A szokásosak, bár mostanában nem mondja, hogy baba. Ellenben van egy anyának hangzó szó, ezt akkor üvölti, ha valamilyen bántalmazás miatt méltatlankodik (pl.: bekerül az etetőszékébe, tisztába akarom tenni, bekerül a járókába, pedig ő nem is akart, öltöztetem, vetkőztetem, stb.)
Mozgás: Bár még mindig nem mászik, tegnap este annyi mindent mutatott a repertoárjából, hogy csak lestem. Pl.: simán felkapaszkodott ülésből állásba, térdelésből leült, hasalásból felkapaszkodott térdelésbe. Ezt kb. 5 perc alatt produkálta. Azóta semmi.
Kismozgás: Elkezdték érdekelni a gombok, zippzárak.
Társasélet: Mindenkit szeret, mindenkivel kedves. Imádja a tömeget maga körül, ha mindenki őt figyeli.

És látszik a két felső metszőfoga! Lesz foga a gyereknek, juhé!
És akkor néhány kép a két napig tartó ünnepléssorozatról:

Néhány megjegyzés a képekhez:
1. Az első két képen (ahol a anyai nagyapjáéknál látható) a hentesszerkó a ruházata védelme érdekében került rá.
2. A harmadik és a negyedik-ötödik képen lévő menekült- és yuppie (RL pulcsi van rajta, bocs) gyerek egy és ugyanaz.
3. A harmadik képen látható menekülttábor a házunk terasza. (Igen, ezért nem hívok meg soha senkit.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése