2009. február 12., csütörtök

Valentin-nap

Mint minden rendes, jóravaló otthonülő anyuka, szoktam olvasni az http://www.nlcafe.hu%20-t/ -t, és ennek köszönhetően mindenféle ajándékot tudok adni páromnak és/vagy szeretteimnek Valentin-napra. Ugyanis bő két hete csak ezzel foglalkozik az újság. Kezdjük az alapokkal:

- SMS: (ezen akadt meg a szemem, mert rövid és frappáns:) "Ha könnycsepp lennél a szememben, sohasem sírnék, nehogy elveszítselek!"

- Saját készítésű apró ajándék: "Szinte arcpirítóan egyszerű ötlet, hogy szerelmünk kedvenc filteres teáján a gyári filtercímkét saját gyártásúra cseréljük. Színes kartonból szimmetrikus szíveket kell kivágni, és a filtercímke két oldalára ragasztani." El tudom képzelni galambomat, ahogy egy sötét, hideg hétfő reggelen nyúl a teafilterért, és lám csak, egy szivecske a filter papírjának helyén! Mindjárt más színben látja majd a világot. Ugyan semmi plusz funkciója nincs, de szép. És a férfiak szeretik a szépet. És arra gondol miközben kortyolgatja a teáját, hogy ez a tündér asszonyka mennyit méricskélt, vágott, ragasztott, csak hogy őt megörvendeztesse. (És nem arra, hogy b...meg, pakolta volna el a kupit maga után a konyhaasztalról, és csinált volna egy tisztességes reggelit.)

- Vérforraló tipp: "Nézegessetek fényképeket, régi leveleket, SMS-eket! Hozzátok vissza azon idők hangulatát, amikor egymástól távol még néhány óra is kínosan hosszúnak tűnt. Ha a régi képek nálad is hajlamosak halomban tornyosulni, itt a jó alkalom, hogy összeállítsatok egy albumot!" Ettől tényleg forr ám a vér!

- Szerelmes filmek: pl.: a Zongoralecke. Nekem ebből a filmből az maradt meg, hogy Harvey Keitel meztelenre vetkőzik, és nem szép látvány. Egyébként jó film, csak nem az a habosbabos szerelmes.

- Szerelmes idézetek. Ezt nem értem. Z. fekszik reggel az ágyban. kinyitja a szemét, én ott állok előtte az ünneplő ruhámba és szavalni kezdem, hogy:
Az vagy nekem, mi testnek a kenyér
s tavaszi zápor fűszere a földnek;
lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;
csupa fény és boldogság büszke elmém,
majd fél: az idő ellop, eltemet;
csak az enyém légy, néha azt szeretném,
majd, hogy a világ lássa kincsemet;
arcod varázsa csordultig betölt,
s egy pillantásodért is sorvadok;
nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok.
Koldus-szegény királyi gazdagon,
részeg vagyok és mindig szomjazom.(Shakespeare)

A repertoárban vannak még szerelmes könyvek (ezzel meg az a baj, hogy anya elolvassa, aztán várja hogy apa is olyan hősszerelmes legyen, mint James, apa meg nem érti, hogy már megint mit/mit nem csinált, amiért ilyen csúnyán néz rá asszonya). Meg kastélyszállók (ez, mondjuk ok!).
De a leglényegesebb, legfontosabb, ami nélkül nincs Valentin-nap az a tadadadam....
Ejj, te kis buta, hát nem tudod, hogy a Valentin-napi koszorú! Nna. Most már te sem halsz meg hülyén: http://www.nlcafe.hu/otthon/20090206/4_valentin-napi_koszoru_4_stilus_-_melyik_illik_hozzad/

U.i: Semmi bajom nincs azokkal az emberekkel, akik szeretik a Valentin-napot, készülnek rá! Nyugodtan tegyék. Én meg nyugodtan nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése